Πλοήγηση ανά Συγγραφέα "Kirimkiroglou, Eufrosini"
Τώρα δείχνει 1 - 1 από 1
- Αποτελέσματα ανά σελίδα
- Επιλογές ταξινόμησης
Τεκμήριο A critical assessment of e-food repositioning derived from consumers(02-07-2023) Κιριμκίρογλου, Ευφροσύνη; Kirimkiroglou, Eufrosini; Athens University of Economics and Business, Department of Marketing and Communication; Skarmeas, Dionysios; Baltas, George; Drosos, DimitriosΑυτή η μελέτη είχε ως στόχο να ερμηνεύσει κριτικά την αποτελεσματικότητα και τον βαθμό επιτυχίας των προσπαθειών επανατοποθέτησης της επωνυμίας e-food με βάση τις αξιολογήσεις καταναλωτών. Αξιολογώντας τις αντιλήψεις των καταναλωτών για συγκεκριμένες διαστάσεις της επωνυμίας αυτής, η μελέτη προσπάθησε να εξετάσει εάν οι προσδοκόμενες και επιθυμητές διαστάσεις που επιδίωκε η εταιρεία έγιναν αντιληπτές ως τέτοιες από τους καταναλωτές. Η βιβλιογραφία προτείνει τυπολογίες κατά τη διαμόρφωση μιας στρατηγικής επανατοποθέτησης, αλλά αφού διαμορφωθεί και εφαρμοστεί η στρατηγική, αυτη, δεν έχει ακόμη εμφανιστεί ένα τυποποιημένο μοντέλο μέτρησης της επιτυχίας των ενεργειών επανατοποθέτησης. Σε αυτήν την έρευνα επιλέχθηκε η εταιρεία e-food ως περίπτωση μελέτης, μια εταιρεία που δραστηριοποιούνταν αποκλειστικά στην ηλεκτρονική παραγγελία και παράδοση στον κλάδο τροφίμων που τώρα φιλοδοξεί να μετατραπεί σε μια ολιστική διαδικτυακή πλατφρόρμα αγορών ακολουθώντας τις παγκόσμιες τάσεις της αγοράς. Σχηματίστηκαν έξι ερευνητικές δηλώσεις για να διερευνηθεί εάν οι επιδιωκόμενες διαστάσεις επανατοποθέτησης της επωνυμίας μσυσχετιζόντουσαν με τις αντιλήψεις των καταναλωτών. Η αξιολόγηση οδηγησε σε συμπεράσματα θετικής μέτριας επιτυχία. Αυτή η μελέτη παρέχει πλούσια βιβλιογραφική ανασκόπηση και πολύτιμες γνώσεις σχετικά με την αποτελεσματικότητα των προσπαθειών επανατοποθέτησης στο e-food και προσφέρει προτασεις διαχειριστικές εφαρμογές για περαιτέρω ενίσχυση της θέσης της μάρκας στην αγορά. Οι πληροφορίες μπορούν να είναι χρήσιμες και σε άλλους κλάδους. Οι διαγνωστικές πληροφορίες παρουσιάζονται στην τελευταία ενότητα. Ακολουθεί ερμηνεία με βάση περιγραφική στατιστικη παρουσίαση και τη διασταύρωση με δημογραφικά στοιχεία. (crosstabulation) Αντιμετωπίζοντας τους τομείς προς βελτίωση παρουσιάζονται στην ενοτητα αποτελεσμάτων και αξιοποιώντας τα δυνατά σημεία που επισημαίνονται στα ευρήματα, το e-food μπορεί να ενισχύσει το ανταγωνιστικό του πλεονέκτημα και να ανταποκριθεί καλύτερα στις μεταβαλλόμενες απαιτήσεις και προτιμήσεις των καταναλωτών.